Power BI Introductietraining

Goede voornemens na de zomervakantie? Volg een training in de meest populaire data analytics tool van dit moment: Power BI!

Wij willen graag zoveel mogelijk organisaties de voordelen laten ervaren van het gebruik van Power BI. Dat doen we door projecten voor onze klanten uit te voeren, maar ook door mensen op te leiden zodat ze zelf met Power BI aan de slag kunnen in hun organisatie.

Power BI introductietraining

Op vrijdag 9 september 2022 geven wij weer een introductietraining Power BI. In deze training nemen we je mee langs alle onderdelen van Power BI, zodat je aan het eind van de dag gegevens kunt ophalen uit bronnen, deze gegevens kan opschonen en transformeren, en vervolgens een dataset en rapport maken. Ook leer je het rapport te publiceren zodat je collega’s er gebruik van kunnen maken.

De dag wisselt af tussen theorie en praktische opdrachten. Je leert immers door te doen.

Data koppelen en opschonen

Data is tegenwoordig overal. In je bedrijfsapplicaties, in bestanden, in online systemen zoals je boekhouding. In dit deel van de training leer je hoe je data kunt koppelen in Power BI en kunt opschonen en transformeren om de data bruikbaar te maken.

Data modelleren en onderzoeken

Als je data hebt opgehaald met wordt het tijd om deze in een datamodel te gieten. Je leert relaties leggen tussen verschillende tabellen en we gaan onze data onderzoeken. Welke inzichten kunnen we in de data vinden?

Visualisaties – maak een functioneel en mooi rapport

Als je datamodel klaar is kan je beginnen met het maken van rapportages. Dat doen we met theorie over hoe je data visualiseert en uiteraard een uitgebreide praktijkopdracht. Je bouwt een prachtig rapport.

Alles over dashboards en de Power BI Service

Tot slot leren we hoe je het gemaakte rapport online publiceert in de Power BI Service. Dit zorgt ervoor dat je dashboards kunt maken en dat je je rapport kunt delen met collega’s.

Locatie en aanmelden

Wanneer: vrijdag 9 september 2022, van 09:00 uur tot ong. 17:00 uur

Waar: Woudenberg – centraal gelegen ten zuiden van Amersfoort, en via zowel de A12 als A28 goed bereikbaar. De locatie heeft voldoende gratis parkeerplaatsen maar is met het OV helaas slecht bereikbaar.

Kosten: 245 euro excl. BTW per persoon. Als je als bedrijf 3 of meer deelnemers inschrijft zijn de kosten 220 euro per persoon. Vanaf 8 deelnemers van één organisatie 200 euro per persoon.

Meld je hieronder aan:

  *Voorwaarden:

  • Prijzen zijn exclusief BTW
  • Na aanmelding ontvang je een betaallink. Pas na betaling is je deelname gegarandeerd. Je ontvangt na betaling ook een factuur voor in je eigen administratie.
  • De training gaat door bij 3 of meer deelnemers. Er is plek voor maximaal 12 deelnemers. Gaat de training niet door, dan wordt je geld zo snel mogelijk teruggestort.
  • Restitutie van je betaling is mogelijk tot 4 weken voor de trainingsdag. Daarna is restitutie helaas niet meer mogelijk.
  • De deelnemers nemen ieders een laptop mee, waar Windows op draait (Windows 10 of 11) en waarop de Power BI Desktop is geïnstalleerd (link voor gratis download)
  • De training wordt in het Nederlands gegeven, maar trainingsmateriaal (slides, opdrachten) is in het Engels.
  • Inbegrepen in het bedrag is het gebruik van het trainingsmateriaal, koffie, thee en water gedurende de dag, en een uitgebreide lunch.